Strony: 1
Wątek Zamknięty
Szeregowy Czereśniak
Imię:Maciek
Posiadasz Mikrofon: Tak
Staż w Counter Strike: 3 lata
Zainteresowania: Piłka Nożna
Czy znasz regulamin admina?: Nie, ale zawszę można się nauczyć
Znajomość podstawowych komend: Słaba, ale też zawszę można się nauczyć (jeżeli dostanę szansę pierwsze co zrobię to się nauczę ! ;d)
Uwagi od siebie : Lubię wasz serwer, jestem na nim często, prawie zawsze, jeżeli gram w CS'a. Jeżeli powierzycie mi tą funkcję, postaram się wykorzystywać ją w jak najlepszy sposób.
Faktycznie, na serwerze widuję Cię często. Oczekujemy od administratorów pełni wiedzy na temat komend, lecz jak napisałeś - wszystkiego można się nauczyć. Dlatego właśnie w budowie jest dział, zawierający spis wszystkich komend administratora wraz z opisami. Dodatkowo zamieszczony jest tam szczegółowy regulamin administratora. Zanim jednak dostaniesz admina, musi się wypowiedzieć (bezpośrednio lub przeze mnie) druga osoba z zarządu. Ponadto, musisz zgodzić się z warunkami regulaminu, który został przeze mnie opisany wyżej, a do którego link znajduje się tutaj : REG. Przeczytaj go, a następnie odpisz poniżej czy akceptujesz.
Pozdrawiam
Szeregowy Czereśniak
Sam regulamin akceptuje, ale czy będę zobowiązany do płacenia składek ? W regulaminie nic o tym nie zamieściliście, wzmianka o tym zamieszczona jest nad regulaminem.
Zostało jasno napisane, że każdy z adminów zobowiązany jest do płacenia składek na serwer. Administracja musi utrzymywać serwer z własnych pieniędzy, dlatego wymagana jest pomoc pozostałych administratorów. Jeżeli nie zgadzasz się na comiesięczną wpłatę przynajmniej 10zł na konto serwera, oznacza to, że nie akceptujesz jednego z punktów regulaminu (dodałem właśnie ten punkt, chociaż wydawało mi się to oczywiste, wnioskując z informacji zawartych w temacie) i nie możesz zostać administratorem.
Szeregowy Czereśniak
Rozmawiałem dziś z dont worry ale napiszę jeszcze tutaj. Niestety (albo stety) nie chcę się zgodzić na płacenie 10 zł miesięcznie, chciałem zostać bardziej kimś w rodzaju pomocnika, kogoś kto pomógłby wam to wszystko ogarnąć, a nie współwłaścicielem. Słyszałem jednak że czekacie na sponsora. Czy mógłbym ubiegać się o rangę admina gdy już go będziecie mieć ?
Administrator
Zatem sytuacja wygląda następująco, płacąc składkę adminowską nie stajesz sie współwłaścicielem serwera, jest to opłata za to, że nim jesteś to ma Tobie sprawiać frajdę, gracze którzy wpłacają dobrowolnie nie stają sie również właścicielami serwera, wpłacają bo chcą żeby serwer istniał. Każda kwota, która jest wpłacana idzie na utrzymanie serwera w dobrym stanie a także mam nadzieje pomoże to stworzyć nowe serwery.
Tak mówiłem może kiedy sponsor będzie, ale sponsor który daje pieniądze, to daje tylko na dany serwer, nie że wykłada za mnie cała sumę, co nie zwalnia adminów z płacenia za serwer. Zatem nawet jak Sponsorzy będą i będziesz administratorem danego podserwera to i tak będziesz musiał wpłacać pieniążki.
Sądzę, że 10 zł to niewygórowany datek na serwer.
Pozdrawiam
Dont Worry
Temat zamkniety
Wątek Zamknięty
Strony: 1